Rejsegods, cykler m.m.

headline here
Bagage

Du må medbringe personlig bagage, hvis det ikke generer eller er til fare for andre, og uden at det tilsmudser eller ødelægger bussen, samt hvis der er plads til det, og ind- og udstigning ikke generes. Chaufføren vurderer, om din bagage kan medbringes i bussen.

headline here
Barnevogn, klapvogn og rollator

Du kan gratis tage en barnevogn, klapvogn eller rollator med i bussen, hvis der er plads til det, og ind- og udstigning ikke generes.

Barnevogne mv. medbringes på eget ansvar. Vognen skal stå med låste hjul, og det anbefales at fastspænde vognen med de remme, der er monteret i bussen til dette formål. Barnet kan være i barnevognen under kørslen, hvis det er fastspændt. I denne situation skal du blive ved vognen af sikkerhedsmæssige hensyn.

Barnevogne, klapvogne og rollatorer må kun medbringes, når de bruges til persontransport. Der må ikke sidde flere børn i vognen, end den er beregnet til.

Der er typisk plads til højst to barnevogne eller én kørestol pr. bus. Chaufføren kan afvise at tage en barnevogn/klapvogn/rollator med, hvis der er begrænsede pladsforhold. Chaufførens vurdering er gældende.

Se eventuelt afsnittet om kørestole

headline here
Cykler (inkl. elcykler og sammenklappelige cykler)

Vær opmærksom på, at du ikke kan medbringe din cykel i bybusser. Du kan dog medbringe din cykel i øvrige busser, hvis der er plads til det. Cyklen skal altid placeres i bussens bagagerum, og du skal forvente, at du selv skal placere cyklen i bagagerummet. Du kan ikke reservere plads til din cykel.

Du skal købe en cykelbillet, hvis du vil have din cykel med i bussen. En cykelbillet svarer til en 2-zoners billet til voksentakst. Billetten gælder for hele rejsen (inkl. omstigninger), hvis du har en gyldig billet eller et gyldigt kort til rejsen. Hvis du køber en ny billet i forbindelse med omstigning (f.eks. ved returrejse eller ved omstigning fra tog til bus), skal du også forny din cykelbillet.

Du kan ikke bruge en Midttrafik-cykelbillet ved togrejser (DSB, Arriva). Her gælder DSB's og Arrivas regler og priser.

Tag cyklen med på dit rejsekort
Du kan via chaufføren checke en cykel ind på dit rejsekort. Det er også muligt at købe et rejsekort flex eller rejsekort anonymt med kundetypen cykel. Dermed har du et særskilt rejsekort til din cykel. Du kan se priser på rejsekort.dk

Særlige forhold
Du kan tage din cykel gratis med på Lemvigbanen.

Vær opmærksom på, at du ikke kan tage en cykel med i lufthavnsbusserne 912X/Billund og 925X/Tirstrup eller i busserne 80, 81, 82, 83, 84 og 85, der kører som erstatning for Aarhus Nærbane. 

Læs mere om billetter og rejseregler i bus 80 - 85

headline here
Erstatning for bagage

Du kan få erstatning for beskadiget eller bortkommet bagage, som du tager med ind i selve bussen, hvis det skyldes fejl eller forsømmelighed fra chaufførens side eller fejl eller svigt ved selve bussen.

Du kan også få erstatning for beskadiget eller bortkommet bagage, som transporteres i bussens bagagerum, medmindre det skyldes utilstrækkelig emballering eller forsømmelighed fra din side.

Du kan ikke få erstatning for småskrammer på cykler, barnevogne og lign., som transporteres uemballeret.

Midttrafik udbetaler højest 2.500 kr. i erstatning pr. stk. bagage.